úterý 21. prosince 2010

O jednom zajímavém projektu...

Při pravidelném "brouzdání" na internetu jsem narazil na zajímavé stránky, které se snaží - za aktivní pomoci nás čtenářů - zpracovat databázi vydaných (a čtených) českých knih. Trochu to připomíná česko-slovenskou databázi filmů, a odtud pravděpodobně autor tohoto dobrého nápadu - pan Jiří Janda z Havlíčkova Brodu -  čerpal svou vizi. Nezbývá, než mu (a vlastně i projektu samotnému) poblahopřát a v rámci svých možností i pomoci. Konečně to mohu nejen já, ale i Vy - čtenáři a milovníci dobré literatury. Na webových stránkách www.cbdb.cz se dozvíte víc.

Pouze zde mohu ještě ocitovat několik uveřejněných informací o projektu databáze knih CBDB.CZ: "Cílem projektu je shromáždit co nejvíce informací a recenzí o knihách vydaných v českém jazyce i jejich autorech a také vás informovat o všech novinkách v knižním světě. Pokud se zaregistrujete (registrace je zdarma), můžete knihy a autory hodnotit a přidávat k nim své komentáře. Navíc je možné jednotlivé knihy přidávat do seznamu svých oblíbených nebo přečtených knížek, a tak si vytvořit přehlednou databázi knih, které jste už přečetli."

A jen tak mimochodem - aktuální údaje z dnešního večera: počet knížek v databázi: 25155, počet autorů v databázi: 9135, počet komentářů u knížek: 3452, počet komentářů u autorů: 184, počet příspěvků ve fóru: 1487, a počet uživatelů: 4805.

Co myslíte, nestojí za to se zúčastnit?


Databáze knih

Žádné komentáře:

Okomentovat