pondělí 13. prosince 2010

A ještě jedna... (kniha)

V předchozím příspěvku byly popisovány dvě nové knihy, od dnešního dne se k nim řadí kniha třetí. Pod názvem "Poezie přírody aneb kde domov můj" je předkládán pohled na českou zemi z pera básníka - známé česko-australské básnířky paní Hany Gerzanicové (v roce 2009 jí byla v Praze v Senátu Parlamentu České republiky předána cena „Významná česká žena ve světě“ za celoživotní přínos do světové literatury), a z pohledu fotografa - pana Přemysla Líbala, který již více než čtyřicet let se dívá na okolní krajinu přes hledáček fotoaparátu.


Výsledné dílo prolínající pohled básnický s obrazy fotografa je velmi zdařilé a kniha se bezesporu stane dokonalým dárkem - ať pod stromeček (vzhledem k blížícím se Vánocům), či jako upomínku na návštěvu České republiky (pro cizince), a nebo jako důkaz, že žijeme v krásné zemi, která nemá konkurenci (pro domorodce). 


Alespoň jedna stránka na ukázku. Publikace velkého formátu obsahuje na devadesát stran překrásných fotografií (převážně z regionu západních Čech), doplněných verši. Doporučená konečná prodejní cena je 299,00 CZK, což pravděpodobně z této knihy dělá dobrého kandidáta na vhodný dárek.


Žádné komentáře:

Okomentovat