pátek 26. listopadu 2010

Putování za knihami (III.) aneb o čtení v Českém rozhlase

Tentokrát již poslední "Putování..." s podtitulem "... o čtení v Českém rozhlase", neboť čtení samotné již skončilo. V jeho průběhu nelze opominout návštěvu "chrámu knih", tedy prodejny v samém centru Plzně, která patří do společnosti NAVA a všichni kolemjdoucí ji rozhodně nepřehlédnou - její název? Dům knihy!

Dům knihy se nachází na strategickém místě - u tramvajové zastávky. Nutno podotknout, že tramvajová (tedy tramvayová) zastávka tam byla odjakživa. Nevěříte?



Snad se mi povedlo zviklat Vaší nedůvěru tímto obrázkem. Mimochodem jak samotný obrázek, tak i jeho kopii v podobě pohlednice (a mnoho dalších) si můžete v prodejně - Domu knihy - od včerejšího dne zakoupit. A teď zpět k současnosti...


Prodejna se nachází v náročně zrekonstruovaném domě, přidávám (stejně jako v předchozích návštěvách) přesnou adresu: náměstí Republiky 131/17, Plzeň. A jak i v předchozích toulkách po Plzni se stalo dobrou tradicí - na vstupních dveřích (prosím v horním levém rohu) opět připomínka čtení z knihy paní Marie Korandové "Petřín mého mládí aneb U Světovaru číslo 3" v plzeňském rozhlase. I zde patří kolektivu prodejny velký dík za propagaci.


Prodejní plocha je členěna do dvou propojených pater. V přízemí (hned za vstupem) na koupěchtivé návštěvníky čekají největší prodejní "trháky" všech vydavatelství a nakladatelství (tedy i včetně našeho - PRESSFIL CART s.r.o.).


Před schodištěm do prvního patra je možno minout i dětský koutek (což nebývá u mnoha prodejen obvyklé - zde se to díky rekonstrukci objektu podařilo, výborný nápad!). V prvním patře naleznete možná ještě větší prostor, než kterým bylo možno projít v přízemí. A samozřejmě - jak jinak - opět plný knih, knih a knih. Pokud je to na Vás jako zájemce o koupi dobrého dárku k narozeninám či vánocům moc prostoru a titulů, nevěšte hlavu, laskavý a zkušený personál Vám určitě dobře poradí.


Pokud je Vám kniha jako dárek málo, mám ještě jeden tip. Zatím pouze zde si můžete zakoupit reprodukce autorských obrazů významného českého malíře první poloviny XX. století - Jaroslava Šetelíka - a navíc ještě s motivy staré Plzně. A na závěr, jako dezert ...

 

Žádné komentáře:

Okomentovat